Hotelarze
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Buczkowice
(1)
Autor
Sala Józef
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Odbiorca
Dzieci
(5214)
Młodzież
(3051)
6-8 lat
(1821)
0-5 lat
(1585)
9-13 lat
(972)
Hotelarze
(1)
Dorośli
(411)
14-17 lat
(334)
Rodzice
(60)
Szkoły podstawowe
(52)
18+
(49)
Szkoły średnie
(18)
Szkoły wyższe
(16)
Logopedzi
(9)
Nauczyciele
(8)
Przedszkola
(3)
Psychoterapeuci
(3)
Studenci
(3)
Terapeuci
(3)
Chorzy na depresję
(2)
Nauczyciele nauczania początkowego
(2)
Psycholodzy
(2)
Biolodzy
(1)
Chorzy z zespołem Aspergera
(1)
Ekolodzy (zawód)
(1)
Endokrynolodzy
(1)
Fizjoterapeuci
(1)
Gimnazja
(1)
Klasa 1.
(1)
Literatura angielska
(1)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Literatura polska
(1)
Menedżerowie
(1)
Nauczyciele wychowania fizycznego
(1)
Oligofrenopedagodzy
(1)
Opiekunki i opiekunowie dziecięcy
(1)
Opiekunki i opiekunowie osób starszych
(1)
Pedagodzy
(1)
Poziom podstawowy
(1)
Psychiatrzy
(1)
Pszczelarze
(1)
Rehabilitanci
(1)
Seksuolodzy
(1)
Specjaliści terapii uzależnień
(1)
Szkoły zawodowe
(1)
Terapeuci zajęciowi
(1)
Trenerzy i instruktorzy sportowi
(1)
Wolumin
(1)
Wychowawcy klas
(1)
Temat
Hotelarstwo
(1)
Usługi turystyczne
(1)
Temat: czas
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
2001-
(1)
Temat: miejsce
Europa
(1)
Polska
(1)
Gatunek
Materiały pomocnicze
(1)
Monografia
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Hotelarstwo : usługi, zarządzanie, procesy koncentracji / Józef Sala. - Warszawa : Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, Copyright 2019. - 300 stron : ilustracje, fotografie, wykresy ; 24 cm.
Książka składa się z ośmiu rozdziałów. W rozdziale 1 scharakteryzowano istotę hotelarstwa, kryteria klasyfikacji hoteli oraz rolę hotelarstwa w obsłudze ruchu turystycznego. W rozdziale 2 zaprezentowano podstawowe rodzaje współczesnej turystycznej bazy noclegowej. Rozdział 3 prezentuje składniki głównej, cząstkowej usługi hotelowej, tj. usługi zakwaterowania. Kolejny rozdział 4 przedstawia m.in. istotę gastronomii i jej rolę w hotelarstwie, zakres usług gastronomicznych w hotelach i kierunki ich rozwoju. W rozdziale 5 scharakteryzowano główne usługi dodatkowe w hotelach. Rozdział 6 przedstawia specyfikę zarządzania przedsiębiorstwem hotelarskim. Rozdział 7 ukazuje funkcje głównych służb hotelu. Końcowy rozdział 8 prezentuje procesy koncentracji i integracji w hotelarstwie. Praca jest wynikiem wieloletnich zainteresowań naukowych Autora. [nota wydawcy].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Buczkowice
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej